9 МАЈ- ДЕНОТ НА ЕВРОПА

9 МАЈ- ДЕНОТ НА ЕВРОПА

  Во рамките на прославата на 9 Мај Денот на Европа во нашиот град  се реализираа повеќе активности во организација на Општина Битола и Делегација на Европската комисија. Градоначалникот Талески ги поздрави присутните и им посака пријатно дружење.

      Музички хепенинг
      Детски хор „Ѕвончиња”

  • Детски фестивал Тра-ла-ла
  • Настап на хип-хоп група „Стиховно војување”
  • Настап на ромска хип хоп група„Гето ливе”
  • Настап на познатиот поп пеач Димитар  Андоновски
  • Настап на познатата рок група„Паркети”

Основните училишта од градот    претставуваа 4 земји членки на ЕУ:Велика Британија, Полска, Малта, Словенија. Изборот беше направен на овие земји од страна на ДЕК по пат на ждрепка со цел сите 6 града каде има Инфо точки на ЕУ да ги опфатат  сите 27 земји членки на ЕУ