ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЕВРОПА 9 МАЈ

ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЕВРОПА 9 МАЈ

Традиционално Општина Битола заедно со Делегација на ЕУ го организираа Денот на Европа 9 Мај со пригодна програма. Присутните ги поздрави Градоначалникот Талески.
Основните училишта  од градот успешно  ги преставуваа 4 земји на ЕУ : Чешка, Кипар, Унгарија и Шпанија. Музичкиот дел започна со промоција на ЦД на хорот „Ѕвончиња“ кои пееа песни на сите европски јазици. Потоа настапија рок групите Life 5 band, Cross road blues band, Boys from the hood, Boys from a ghetto.