ОБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРЕТПРИЕМАЧОТ

ОБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРЕТПРИЕМАЧОТ

Во Битола беше отворен  настанот Европски Ден на Претприемачот 2010 (или Европска Недела на мали и средни претпријатија), на која зборуваа Градоначалникот Владимир Талески, шефот на делегацијата на ЕУ НЕ Ерван Фуере, Амбасадорката на Швајцарија во РМ НЕ Никол Вирш.
Темата на овогодинешната конференција беше Промоција на индустриски зони во Пелагонискиот регион , за која зборуваа консултанти од Словенија а исто така беше пренесено и искуство од Војводина , Р Србија.