ОБЕЛЕЖАНИ ДЕВЕТ ГОДИНИ ОД МАСАКРИРАЊЕТО НА ЧЕТВОРИЦАТА БИТОЛЧАНИ КАЈ ВЕЈЦЕ

ОБЕЛЕЖАНИ ДЕВЕТ ГОДИНИ ОД МАСАКРИРАЊЕТО НА ЧЕТВОРИЦАТА БИТОЛЧАНИ КАЈ ВЕЈЦЕ

На споменикот на бранителите во дворот на битолската полиција во знак на сеќавање на загинатите битолчани беа положени буќети свежо цвеќе, а беа посетени и спомениците на бранителите во нивните родни места и нивните вечни домови.
Свежо свеќе положи и Градоначалникот Талески кој изјави дека општината го заврши процесот за идејно решение за споменикот на бранителите, така да идната година споменикот  ќе биди поставен во централното градско подрачје.