Ден На Културата

Ден На Културата

 

   Традиционално обележан 10 јуни Ден на културата со низа активности во организација на Општина Битола, Министерство за култура на РМ, Центарот за културна деконтаминација, Металманија:
– Панаѓур на книгата – НУУБ „Св.Климент Охридски“
– Светски ден на ракотворството –ЗУР Македонски ракотворби
– Културно уметнички друштва
– Изложба на етнолошки фотографии  и презентација на етнолочки филмови, изложба на Османлиска декоративна пластика
– Рок анплак
– Изложба на ДЛУБ –Пејсаж 2007 , изложба на  Никола Мартиновски
– Театарска престава „Состојба на свеста“
– Музичко поетска вечер  со КУД „Стив Наумов“