ВРВНИТЕ УМЕТНИЦИ ОД ЈАПОНИЈА, КЕИКО КОМА И ИДАКИ ШИН ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ВРВНИТЕ УМЕТНИЦИ ОД ЈАПОНИЈА, КЕИКО КОМА И ИДАКИ ШИН ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

 

   Градоначалникот Талески ги прими во својот кабинет уметниците од Јапонија , Кеико Кома и Идаки Шин кои се на турнеја низ светот. Оваа посета е како резултат на членството на Битола во Асоцијацијата на европски градови на културата и нашиот придонес кон глобалната културна понуда. Вечерта во Народниот театар свој настап имаше Идаки Шин.