ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 9 МАЈ ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 9 МАЈ ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ

Градоначалникот Талески и претставници на Советот на Општина Битола по повод 9 Мај- Денот на Европа положија свежо цвеќе на споменикот на НОАВМ на плоштадот „Гоце Делчев“, на споменикот на народниот херој Стив Наумов и на партизанските гробишта.