ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПОМИРУВАЊЕТО

ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПОМИРУВАЊЕТО

Во организација на амбасадите на Р. Франција и Р. Германија во Р. Македонија се одржа чествување по повод Денот на помирувањето на француските и германските гробишта во Битола. На чествувањето присуствуваа амбасадорите на Р. Франција и Р. Германија во Р.Македонија, Градоначалникот Владимир Талески, Претседателот на Собранието Љубиша Георгиевски, министерот за одбрана Лазар Еленовски и претставници на Владата.