ПРОСЛАВЕН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

ПРОСЛАВЕН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

Градоначалникот Талески за Денот на пожарникарите ја посети Територијалната противпожарна единица во Битола, им го честита празникот и им подари клима уред. Исто така Градоначалникот Талески им предаде благодарници на сите кои зедоа учество во гаснењето на пожарот во Битола во 2007 година: Јавни претпријатија, Приватни компании, институции и останати за нивната помош и поддршка.