24 МАЈ ДЕН НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ

24 МАЈ ДЕН НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ

По повод 24 Мај -Денот на просветните работници се организира свечана академија на која беа доделени награди на најуспешните наставници. Наградите ги додели Градоначалникот Талески кој воедно им го честита денот на просветителите на сите просветни работници.
Наградата се доделува секоја година на претходно објавен конкурс кој го објавува Здружението на просветни работници.