ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ПРАЗНИК „ДЕН НА РЕВОЛУЦИОНАРНАТА БОРБА“

ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ПРАЗНИК „ДЕН НА РЕВОЛУЦИОНАРНАТА БОРБА“

По повод националниот празник „Ден на Македонската револуционерна борба“ Градоначалникот Владимир Талески , пратениците Анета Стефановска и Николче Котевски, членовите на Советот положија свежо цвеќе пред споменикот  на НОАВМ пред Центарот за култура  и споменикот на Илинденците во дворот на црквата „Св. Недела“

Општина Битола и НУ Завод и  музеј Битола во Магазата организираа изложба на тема „Македонската револуционерна организација  во битолскиот револуционерен округ“