ОБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ

ОБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ

     Во организација на ромските невладини организации,  со богата културно уметничка програма на плоштадот „Магнолија”  се прослави 8 април меѓународниот ден на ромите.  
Градоначлникот Талески ги поздрави присутните и им го честита празникот потсетувајќи на заложбите на општината во реализација на проекти со цел подобрување на условите за живот во населба „Баир”.