ДЕНОТ НА РУДАРИТЕ

ДЕНОТ НА РУДАРИТЕ

 

   Градоначалникот Талески во посета на Рудникот „Суводол“-РЕК Битола по повод прославата на 28 август (Успение на Пресвета Богородица)- Ден на македонските рудари.