Премиера на мјузиклот “Свирач на покривот“

Премиера на мјузиклот “Свирач на покривот“

 

Битолската публика имаше можност да го види новиот спектакл на Народниот театар во Битола во кој свое место има и битолската опера. Оваа траги комедија е работена според текст на Јозеф Стеин.