ПРОСЛАВЕН ДЕНОТ НА РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ВО БИТОЛА

ПРОСЛАВЕН ДЕНОТ НА РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ВО БИТОЛА

Во рамките на прославата на Денот на руската дипломатија, Градоналникот Талески оствари работна средба со Амбасадорот на Руската Федерација НЕ  Владимир Солоцински каде се разговараше за досегашната културна соработка и продлабочување на економската соработка. Потоа заедно положија свежо цвеќе на Рускиот крст.