ПРОСЛАВЕН ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

ПРОСЛАВЕН ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

Градоначалникот Талески, претставници на Сојузот на борците, членови на  Советот на Општина Битола и  политичките партии положија  свежо цвеќе на споменикот на Даме Груев во дворот на  НУ „Завод  галерија и музеј“ Битола. во чест на  обележувањето на  денот на Македонската револуционерна борба.