ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

По повод 23 октомври Градоначалникот Талески, претставници на Советот на општината, претставници на ВМРО-ДПМНЕ и на Сојузот на борци положија цвеќе на споменикот на еден од основачите на ВМРО, Даме Груев во дворот на Музејот во Битола.