АМБАСАДОРОТ НА Р СЛОВЕНИЈА НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

АМБАСАДОРОТ НА Р СЛОВЕНИЈА НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

Градоначалникот Талески оствари средба со Амбасадорот на Р.Словенија во Р.М  Алан Брајан Бергант. На средбата посебен акцент се стави на економската соработка помеѓу Битола и Р.Словенија со можност за реализација на конкретни проекти како што е проектот за прочистителна станица.
Исто така се разговараше за идните проекти помеѓу Општина Битола и Крањ  од областа на културата, образованието и екологијатасо цел  да се презентираат и преземат искуствата околу децентрализацијата и исполнувањето на европските критериуми за добивање финансиска помош.
Исто така беше организиран прием од страна на Конзуларното претставништво на Р Словенија во Битола за бизнис заедницата .