64 ГОДИНИ ОД ДЕПОРТАЦИЈАТА НА ЕВРЕИТЕ ВО БИТОЛА

64 ГОДИНИ ОД ДЕПОРТАЦИЈАТА НА ЕВРЕИТЕ ВО БИТОЛА

 

Градоначалникот Талески по повод 64 год. од депортацијата на Евреите во Битола, оствари прием со претставниците на Еврејската –заедница и Македонско-еврејското друштво Битола и положи свежо цвеќе на споменикот на депортираните Евреи, споменикот на народниот херој Естреа Овадија –Мара и споменикот на паднатите борции.