4 – НОЕМВРИ –СВЕЧАНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИТЕ „4 –ти НОЕМВРИ”

4 – НОЕМВРИ –СВЕЧАНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИТЕ „4 –ти НОЕМВРИ”

 

   На свечаноста по повод „4 –ти Ноември” најпрво се обрати Градоначалникот Талески кои се наврати на проектите и активностите на општината во 2010 год. Потоа беа доделени наградите и тоа:Прим. д-р Димитар Котевски ја доби наградата за животно дело, Кире Божиновски, Јован Кочанковски, Млин “Стојчев”, НУ Завод и музеј и групата “Памперси” добитници на наградите за едногодишни остварувања во своите области.
Во уметничкиот дел  се презентираше проектот „Визија за мојот град” во организација на Општина Битола, „Лајанс клубот” Битола и „Тера” Телевизија.