Донација на невладината организација СЕМАК

Донација на невладината организација СЕМАК

 

   Невладината организација СЕМАК донираше 7 тона  облека за примателите на социјална помош.Општина Битола во координација со Центарот за социјална работа ја распределува помошта на семејства кои се составени од  од 4 и повеќе од 4 члена. Распределбата се врши во МЗ Јонче Мурџевски и ќе трае до крајот на оваа седмица.