4 НОЕМВРИ – ДУАТЛОН ДРЖАВНО ФИНАЛЕ

4 НОЕМВРИ – ДУАТЛОН ДРЖАВНО ФИНАЛЕ

 

   Во рамките на програмата за обележување на 4 Ноември Денот на ослободувањето на Битола се одржа државно финале во дуатлон во кој зедоа учество учениците од основните и средните училишта во градот. Учесниците ги поздрави Градоначалникот Талески и им ги врачи наградите на победниците.
Настанот беше во организација на Општина Битола, Сојузот на спортови и Сојузот на училишен спорт.