ЕКО ДЕФИЛЕ

ЕКО ДЕФИЛЕ

 

   Традиционално по десети пат се одржа Еко дефилето со кое се одбележува доаѓањето на пролетта. Во дефилето со своерачно изработени маски и костими инспирирани од пролетното будење на природата , учество зедоа децата од градинките и учениците од Основните училишта. На полштадот Магнолија се одржа и централната манифестација на која присутните ги поздрави и Градоначалникот Талевски, кој на најмладите им порача да ја чуваат Битола бидејќи тоа е нивниот дом.