Еко контејнери

Еко контејнери

 

  Јавното претпријатие „Комуналец” на различни локации низ градот постави 10 еко контејнери. Пластичните контејнери полесно се одржуваат и се најпогодни за летниот период бидејќи се затвораат со капак со што се спречува ширењето на непријатната миризба .Комуналец исто така врши продажба и на еко канти за домаќинствата. Кантите се од 120 литри, чинат 2200,00 денари а битолчани можат да ги платат на шест рати.