ПОСТАВЕН СПОМЕНИКОТ НА ФИЛИП II НА ПЛОШТАД МАГНОЛИЈА

ПОСТАВЕН СПОМЕНИКОТ НА ФИЛИП II НА ПЛОШТАД МАГНОЛИЈА

 

   Со помош на ЈП Нискоградба беше поставен споменикот на Филип II на постаментото на плоштадот „Магнолија“ На чинот на поставувањето присуствуваше Градоначалникот Талески, авторот на споменикот Ангел Коруновски од Велес и голем број на граѓани кои со задоволство го следеа поставувањето.
Споменикот е во бронза и се лиеше во леарницата во Нови Сад.