ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА МИНИ ХИДРОЦЕНТРАЛАТА ДОВЛЕЏИК

ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА МИНИ ХИДРОЦЕНТРАЛАТА ДОВЛЕЏИК

 

   Градоначалникот Талески го постави камен темелникот на новата мини хидроцентрала во Довлеџик, инвестиција на   ЈП „Водовод“. Со оваа хидроцентрала ќе се произведува електрична енергија која ќе и се продава на ЕВН , а потоа водата ќе се преработува за пиење. Инвестицијата ќе чини пола милион евра а ќе се произведува 360 киловати струја. Средствата од наплатата на стујата ќе се користат за нови инвестиции во ЈП „Водовод“