АМБАСАДОРКАТА НА КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА НЕ СИМОН ФИЛИПИНИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРДАОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

АМБАСАДОРКАТА НА КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА НЕ СИМОН ФИЛИПИНИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРДАОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

   Градоначалникот  Талески имаше работна средба со Амбасадорката на Кралството Холандија НЕ Симон Филипини. Акцент беше ставен на економскиот и културниот развој на Битола. Владата на Холандија  финансира два проекти во Битола во областа на културата и проектот за започнување на нови бизниси (Бизнис start up центарот)