ПРОГЛАСЕНИ НАЈДОБРИТЕ БИЗНИС ПЛАНОВИ ЗА 2007 ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ БИЗНИС START UP ЦЕНТАР

ПРОГЛАСЕНИ НАЈДОБРИТЕ БИЗНИС ПЛАНОВИ ЗА 2007 ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ БИЗНИС START UP ЦЕНТАР

   Во организација на Општина Битола и Центарот за развој на нови бизниси на свечан начин беа прогласени победниците на Натпреварот за најдобар бизнис план 2007. Грдаоначалникот Владимир Талески и Амбасадорката на Кралството Холандија НЕ Симон Филипини на најдобрите 10 бизнис планови им доделија микро кредит од вредност на 10.000,00 евра, простор во Инкубаторот на првите 5 учесници и консултантски услуги во период од 1 година.