КОМПЛЕТНА ИНФРАСТРУКТУРА НА ДЕЛ ОД УЛИЦИТЕ КУКУШ И ЈАБЛАНИЦА

КОМПЛЕТНА ИНФРАСТРУКТУРА НА ДЕЛ ОД УЛИЦИТЕ КУКУШ И ЈАБЛАНИЦА

Подобрување на условите за живот на околу 40 семејства кои се дел од урбаната заедница Кире Костадиновски. Улицата на која до неодамна немаше инфраструктура сега има нова канализациона, водоводна мрежа, а денес завршува и нејзиното асфалтирање. Општина Битола овој проект го финансираше со 6 500 000 денари.
„Ова е местото на кое што имаме една, најверојатно од завршните интервенции во простор, затоа што се ближи крајот на годината и завршува и градежната сезона, но доколку времето не послужи продолжуваме понатаму. Од ова место понатаму нема друга улица. Интервенираме на улиците „Јабланица“ и „Кукуш“, со водоводна мрежа и канализација и двете места ги поврзуваме. Овде карактеристично е тоа што се оди со два типа на асфалт: основен и фин дел. Денес ова очекувам да биде завршено. Оваа улица и останатите 32 се една третина од најавените 100 улици“, изјави Градоначалникот на Општина Битола, д-р Владимир Талески.
Изградбата на овие улици значи проширување на населбата, а проектот се реализираше по барање на жителите од оваа урбана заедница:
„Во името на граѓаните на улица Кукуш и Јабланица изразувам голема благодарност. Градоначалникот Талески ветеното го исполни, ни рече дека до крајот на годината овој проект ќе биде завршен. Тој е единствениот градоначалник кој за време на кампања дошол тука да не посети и повторно се вратил тука со завршен проект, изјави Нечовски Игор, претседател на УЗ Кире Костадиновски – Битола.
Градоначалникот Талески со жителите разговараше и за идните приоритети на оваа урбана заедница од кои дел предвидено е да се реализираат идната година.