ОТВОРЕН 17–ОТ ФЕСТИВАЛ НА КЛАСИЧНА МУЗИКА ИНТЕРФЕСТ 2008

ОТВОРЕН 17–ОТ ФЕСТИВАЛ НА КЛАСИЧНА МУЗИКА ИНТЕРФЕСТ 2008

 

   Со гала оперски концерт  во Завод Музеј Галерија беше отворен 17-от фестивал на класична музика Интерфест 2008. Фестивалот е финансиски поддржан од Министерството за култура, Општина Битола, Амбасадата на Кралството Норвешка и Охридска банка.