ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА ИСТОРИСКА ПАТЕКА НА ПЕЛИСТЕР

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА ИСТОРИСКА ПАТЕКА НА ПЕЛИСТЕР

 

   Во присуство на министерот за животна средина и просторно планирање, Џелим Бајрами, амбасадорката на Швајцарија во Р.Македонија, Никол Вирш, Градоначалникот Владимир Талески и други бројни гости, на Пелистер, беше пуштена во употреба историската патека наречена Магаревска линија на македонскиот фронт.