4-ТИ НОЕМВРИ –ТРАДИЦИОНАЛНА ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА НА ДЛУБ

4-ТИ НОЕМВРИ –ТРАДИЦИОНАЛНА ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА НА ДЛУБ

Друштвото на ликовни уметници по 35 пат ја организираа традиционалната  ликовната изожба на своите членови во НУ Музеј и галерија.
На изложбата беа изложени дела на 34 битолчани, а наградата „Борислав Траиковски “ ја доби младиот Гоце Трајковски.
Изложбата ќе биде отворена до 12 ноември.