4-ТИ НОЕМВРИ – ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „БИТОЛА ЉУБОВ МОЈА“ ОД ПАНДЕ МАНОЈЛОВ

4-ТИ НОЕМВРИ – ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „БИТОЛА ЉУБОВ МОЈА“ ОД ПАНДЕ МАНОЈЛОВ

Во рамките на програмата по повод 4 Ноември – Денот на ослободувањето на Битола, се организира промоција на книгата „Битола љубов моја“ на битолскиот поет Панде Манојлов. Поетската збирка содржи 51 песна инспирирана од „најградскиот град на балканот“ Битола.
Промотори на книгата беа д-р Верче Стојчевска –Антиќ и Иван Чаповски.