Д-Р САШКО КЕДЕВ ГИ ПРЕНЕСЕ СВОИТЕ ИСКУСТВА ОД ИСКАЧУВАЊЕТО НА НАЈВИСОКИОТ ВРВ МОНТ ЕВЕРЕСT

Д-Р САШКО КЕДЕВ ГИ ПРЕНЕСЕ СВОИТЕ ИСКУСТВА ОД ИСКАЧУВАЊЕТО НА НАЈВИСОКИОТ ВРВ МОНТ ЕВЕРЕСT

На покана на планинарскиот клуб Пелистер, проф. д-р Сашко Кедев имаше  свое излагање за искуствта при искачувањето на највисокиот врв Монт Еверест. Исто така имаше прием од страна на Градоначалникот Талески.