ОТВОРЕН ГЕНЕРАЛЕН КОНЗУЛАТ НА Р.СЛОВЕНИЈА ВО БИТОЛА

ОТВОРЕН ГЕНЕРАЛЕН КОНЗУЛАТ НА Р.СЛОВЕНИЈА ВО БИТОЛА

Во присуство на Амбасадорот на Р Словенија во РМ  Н.Е.г-дин Ален Брајан Бергант, Градоначалникот Владимир Талески, Почесниот генерален конзул Михајло Мојсов, претставници на конзулатите во Битола, членови на Советот и останати гости, на свечен начин беше отворен Генералниот конзулат на Р Совенија во Битола.
Во рамките на прославата беше поставена изложба на словенечкиот сликар Марко Бутина и организиран прием.