СРЕДБА НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ СО АМБАСАДАТА НА УКРАИНА

СРЕДБА НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ СО АМБАСАДАТА НА УКРАИНА

 Во организација на Регионалната комора со седиште во Битола ,се одржа средба помегу  Амбасадата на Украина и фирмите членки на комората.
На средбата беа присутни Амбасадоро на Украина во РМ г-дин Јуриј Бончерук, Амбасадорот на РМ во Украина г-Ацо Спасеновски, економскиот советник во амбасадата на Украина во РМ г-дин Валериј Кокот,заменик министерот за транспорт и врски во Владата на РМ г-дин Горан Михајловски, Градоначалникот на Битола г-дин Владимир Талевски,и директорот на Индустриската зона – Жабени г-дин Трајан Котевски.
  Градоначалнокот на Битола г-дин Владимир Талески го изрази задоволството од посетата на двата амбасадори кои како нови амбасадори ќе допринесат економската соработка да се зголеми и обогати со други форми на соработка особено во делот на градежништвото и инвестициите.