КОМЕМОРИЈАЛЕН СОБИР И ИЗЛОЖБА ВО ЗНАК НА СЕЌАВАЊЕ НА СОГРАЃАНИТЕ ЕВРЕИ, ЖРТВИ НА ХОЛОКАУСТОТ „ЕВРЕИТЕ ОД БИТОЛА“

КОМЕМОРИЈАЛЕН СОБИР И ИЗЛОЖБА ВО ЗНАК НА СЕЌАВАЊЕ НА СОГРАЃАНИТЕ ЕВРЕИ, ЖРТВИ НА ХОЛОКАУСТОТ „ЕВРЕИТЕ ОД БИТОЛА“

     По повод отварањето на меморијалниот центар  на холокаустот  на Евреите од Македонија, под покровителство на Претседателот на Владата на РМ Н.Е. Никола Груевски и Градоначалникот Талески, во НУ Завод и Музеј Битола се оддржа комеморијален собир во знак на сеќавање на сограѓаните Евреи, жртви на холокаустот  и изложба  на тема „Евреите од Битола“.