ПОСАДЕНИ ЈАПОНСКИ ЦРЕШИ И ВО БИТОЛА ВО СПОМЕН НА ТОШЕ ПРОЕВСКИ

ПОСАДЕНИ ЈАПОНСКИ ЦРЕШИ И ВО БИТОЛА ВО СПОМЕН НА ТОШЕ ПРОЕВСКИ

Во организација на Фондацијата Тоше Проески во 30 града во Македонија во исто време во  12 часот се садеа јапонски цреши во спомен на Тоше Проески. И во Битола во соработка со ЈП Комуналец и Македонски шуми се реализира настанот во кој свое учество зеде и Градоначалникот Талески. Црешите се засадија пред Спортската сала „Младост“