ИЗРАЕЛСКИОТ АМБАСАДОР ВО РМ НЕ ДАВИД КОЕН ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ИЗРАЕЛСКИОТ АМБАСАДОР ВО РМ НЕ ДАВИД КОЕН ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари работна средба со Амбасадорот на Ираел во РМ  НЕ Давид Коен предложил неколку идеи за идна соработка.
Сите потомци на преживеаните Евреи кои се спасиле од холокаустот во Втората светска војна по депортирањето од Битола во логорите на смртта и сега живеат во Чиле, го градот Темуко, да дојдат во Битола во 2011 година и да ги посетат куќите на своите дедовци и гробовите на нивните претци. Тие сега се многу богати биснисмени и можна е нивен интерес за вложување во Битола
Исто така се разговарало за идни проекти и соработка во делот на туризмот, културата како и во делот на проектот Филмленд.