Во Битола породено 50 то дете оплодено по вештачки пат

Во Битола породено 50 то дете оплодено по вештачки пат

 

Јубелеј-Во Битола породено 50 то дете оплодено по вештачки пат.
Гинеколошката ординација Плодност под водство на др.Таше Трпчевски го прослави јубилејот по повод раѓањето на 50-тото дете зачнато со методата ИН Витро. Градоначалникот на Битола , Владимир Талески истакна дека со ова Битола станува референтен центар за вештачко оплодување не само во Македонија туку и во регионот.