ОПШТИНА БИТОЛА ДОБИ НА КОРИСТЕЊЕ УШТЕ ЕДНА ЗГРАДА ОД КАСАРНАТА

ОПШТИНА БИТОЛА ДОБИ НА КОРИСТЕЊЕ УШТЕ ЕДНА ЗГРАДА ОД КАСАРНАТА

 

   Градоначалникот Талески вчера доби на користење уште една зграда од поранешната касарана од страна на Министерот за одбрана Зоран Коњановски . Станува збор за таканаречената „пешадиска зграда“ со околу 5.000 метри квадратни корисна површина.