ЗАПАЛЕНИ КОЛЕДАРСКИ ОГНОВИ ВО БИТОЛА

ЗАПАЛЕНИ КОЛЕДАРСКИ ОГНОВИ ВО БИТОЛА

 

   Традиционално и оваа година беше запален голем коледарски оган на Плоштадот „Гоце Делчев“  каде домаќин беше Градоначалникот Талески и општината. Огнот беше запален со огнена топка од небото а присутните ги забавуваше групата „Деспина“. Исто така се служеше посно гравче, вино и ракија.
Коледарски огнови  беа запален по сите мала во Битола.