КОМЕМОРАЦИЈА ПО ПОВОД 90 ГОДИНИ ОД ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА

КОМЕМОРАЦИЈА ПО ПОВОД 90 ГОДИНИ ОД ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА

По повод 90 години од Првата Светска војна се оддржа комеморација на германските и француските гробишта во Битола. На комеморацијата покрај Градоначалникот Талески , присуствуваа Амбасадорот на Р Франција  НЕ Бернард Валеро, Амбасадорот на Р Германија НЕ Урлике Кноц, ,  претставници на конзуларните претсавништва во Битола и други видни гости.