СТУДЕНТИ ОД КОРЗИКА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

СТУДЕНТИ ОД КОРЗИКА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

 

   Градоначалникот Талески  прими  делегација на студенти и членови на фондацијата „Пер и паче“ од Ајачио во присуство на Почесниот конзул на Р.Франција во Битола г-ѓа Калиопи Кривашија Стилиновиќ  и директорот на Клиничка болница д-р Димче Кузмановски. Оваа посета е во рамките на размена на студенти од двете  Виши медицински школи од Битола и Ајачио.