ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ СВЕЧАНО ГО ПУШТИ ВО УПОТРЕБА ФУДБАЛСКОТО ИГРАЛИШТЕ „ПАВЕЛ ШАТЕВ“

ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ СВЕЧАНО ГО ПУШТИ ВО УПОТРЕБА ФУДБАЛСКОТО ИГРАЛИШТЕ „ПАВЕЛ ШАТЕВ“

Премиерот Груевски  свечано го пушти во употреба „ќумурното игралиште“ кое од денес го носи името „Павел Шатев“. Со тоа Битола дови  ново помошно фудбалско игралиште по сите стандарди.

Исто така Премиерот Груевски  постави камен темелник на две нови спортски сали во средното медицинско училиште „Јован Калаузи“  и средното земјоделско училиште „Кузман Шапкарев“.