БИТОЛА ДОБИ ДВЕ НОВИ МЕТЛАРКИ

БИТОЛА ДОБИ ДВЕ НОВИ МЕТЛАРКИ

ЈП Комуналец  набави две нови машини за метење со кои поефикасно ќе се чисти градот и собира отпадот..
Метларките се со капацитет од 1.8 м2  и 4,5 м2 со тоа што едната ќе чисти по  Широк Сокак , шеталиште,  старата чаршија и тротоарите во градот , а поголемата ќе ги мети сообраќајниците.