Битола е прогласена за лидер во развојот на културниот туризам

Битола е прогласена за лидер во развојот на културниот туризам

 

   Битола е прогласена за лидер во развојот на културниот туризам во 2011 година во конкуренција на градови од седум држави. Наградата е доделена од страна на Балканската алијанса на хотелски асоцијации.