Нови згради за млади брачни парови и социјални случаи

Нови згради за млади брачни парови и социјални случаи

 

   Градоначалникот Владимир Талески и директорот на јавното претријатие Иван Јолевски, заедно со министрите во Владата Антонио Милошоски и Иво Ивановски свечено пуштија во употреба две згради со станови наменети за млади брачни парови и социјални случаи. Ќе бидат распределени преку поволни услови односно намалени цени. Изградбата на овие згради е дел од Владиниот проект со кој досега се изградени околу 290 станови од овој тип и се планира изградба на уште 500 стана.