Литија по повод денот на заштитникот на Битола, Свети Нектариј Битолски

Литија по повод денот на заштитникот на Битола, Свети Нектариј Битолски

На денот на заштитникот на Битола, Свети Нектариј Битолски, во Црквата Свети Великомаченик Димитриј со почеток во 8.00 часот се одржа света божествена литургија, а веднаш потоа и литија –  носење на моштите на Свети Агатангел Битолски низ улиците на централното градско подрачје.  Литијата беше проследена со присуство на голем број битолчани.