ПОФАЛНИЦИ ЗА СПОРТИСТИТЕ ОД КИК БОКС КЛУБОТ САМУРАЈ

ПОФАЛНИЦИ ЗА СПОРТИСТИТЕ ОД КИК БОКС КЛУБОТ САМУРАЈ

Врвните спортисти од кик бокс клубот Самурај од Битола, беа примени од Градоначалникот Владимир Талески, кој пак им додели пофалници за големите резултати кои овие спортисти ги постигнаа на светскиот кик бокс натпревар.  Гордана Цветковска Бошевска стана вицешампион на светот и е номинирана  за спортист на годината на Република Македонија, а Стефка Јанковска освои трето место на светскиот кик бокс натпревар на кој учествуваа 68 земји со над 800 учесници борачи од светот.